ecst.se fotboll
fotboll
Foto: Willian Justen de Vasconcellos, Unsplash

Spezia kvalvinnaren som inte vann

Torsdag 20 augusti 2020. Spezia är klara för Serie A trots att laget inte vann något dubbelmöte i kvalet, varken i semifinalen eller finalen.

Europacupernas alla vinnare

Europa League. Under helgen spelas finalerna i både Europa League och Champions League. Vi laddar med listor över tidernas alla vinnare i de europeiska cuperna.

Här hittar du alla tidigare vinnare i de europeiska cuperna, nuvarande likväl som nedlagda:
» Champions League (Europacupen) - vinnare genom tiderna
» Europa League (UEFA-cupen/Mässcupen)
» Cupvinnarcupen
» UEFA Super Cup

Vi har också uppdaterat listan över de 49 spelare som gjorde flest mål i Champions League - en lista som toppas av Crisitiano Ronaldo.
» Flest mål i Champions League

Champions League - vinnare genom tiderna
Champions League - vinnare genom tiderna. Illustration: ecst.se

Spezia till Serie A

Kval till Serie A. Spezia flyttas upp till Serie A efter sammanlagt 1-1 i kvalfinalen mot Frosinone.

I Italien avgörs kvalet inte med straffar eller fler mål på bortaplan. Är det oavgjort är det bästa placering i grundserien som fäller avgörandet. Och det kom Spezia till nytta två gånger om.

I kvalsemifinalen mot Chievo blev det sammanlagt 3-3 och Spezia avancerade tack vare sin tredjeplats i Serie B-spelet (Chievo slutade sexa). I finalen mot grundseriens tabellåtta Frosinone upprepade sig situationen. Spezia vann första mötet med 1-0 men förlorade torsdagens retur med samma siffror. Tidgare Elfsborgsspelaren Marcus Rohdén gjorde enda målet i returen.

1-1 sammanlagt gav Spezia segern tack vare slutplacering. Spezia till Serie A, Frosinone kvar i Serie B.

Internationellt

Europa runt

Torsdag 20 augusti 2020

21:00 Spezia - Frosinone

Kval. Retur i kvalfinalen. Spezia vann första mötet med 1-0. Vinnaren flyttas upp till Serie A.

Fredag 21 augusti 2020

21:00 Sevilla - Internazionale

UEFA Europa League. Två formstarka lag ställer upp för final i Europa League. Sevilla är uppe i 20 raka tävlingsmatcher utan förlust varav laget vunnit åtta av de nio senaste. Inter har elva raka utan förlust och sex raka segrar. I semifinalen vände Sevilla underläge till 2-1-seger mot Manchester United medan Inter enkelt fick Shakhtar Donetsk på fall med 5-0. Sevilla är med sina fem Europa League-titlar sedan 2006 tveklöst turneringens superlag. Inter har sex europacuptitlar varav den senaste 2010 i Champions League.

Fler tips i Agendan