ecst.se fotboll
Flest mål i landslaget
Ali Daei och Cristiano Ronaldo i topp bland spelarna som gjort flest mål i landslaget. Illustration: ecst.se

Historisk Ronaldo segerskytt mot Sverige

Tisdag 8 september 2020. Sverige förlorade med 0-2 mot Portugal. Rubrikernas man denna kväll var inte oväntat Cristiano Ronaldo, som gjorde båda målen och därmed är uppe i totalt 101 fullträffar i landslaget. Bara en spelare överträffar honom.

101 landslagsmål av Ronaldo

Fakta. Cristiano Ronaldo slog till två gånger om mot Sverige och är därmed uppe i totalt 101 landslagsmål. Bara en spelare genom tiderna är vassare. Här är listan över samtliga spelare som gjort 52 landslagsmål eller fler.

Flest mål i landslaget

109: Ali Daei, Iran
101: Cristiano Ronaldo, Portugal
84: Ferenc Puskás, Ungern
79: Godfrey Chitalu, Zambia
78: Hussein Saeed, Irak

Hela listan över samtliga spelare som gjort 52 mål eller fler i landslaget hittar du här.

Ronaldo sänkte Sverige

Nations League. Sverige förlorade även den andra matchen i Nations League, 0-2 mot Portugal. En tidig blågul utvisning och två förstklassiga mål av historiska Cristiano Ronaldo avgjorde.

Sverige bjöd på bra motstånd fram till slutet av första halvlek. Då drog Gustav Svensson på sig sitt andra gula kort och blev utvisad och på den efterföljande frisparken gjorde Ronaldo 1-0. Ett historiskt mål eftersom Ronaldo därmed blev den andra spelaren genom tiderna att komma upp i tresiffrigt med mål i landslaget. (Läs mer här.)

Ronaldo var inte färdig, i 72:a minuten satte han sitt 101:a mål och skrev slutresultatet till 0-2.

Portugal och Frankrike toppar gruppen

Kroatien tog ledningen borta mot Frankrike, som dock vände till 2-1 på tre minuter och vann till slut med 4-2.

Portugal och Frankrike toppar gruppen med maximala sex poäng, Sverige och Kroatien står på noll.

England tappade poäng

Nations League. England fick nöja sig med 0-0 borta mot Danmark. Island tog ledningen i Belgien men föll till slut med klara 1-5.

England hade tur som fick med sig segern i premiärmatchen mot Island men var inte lika lyckosamma i en mållös dranning med Danmark.

12:e raka segern för Belgien

Island hade otur som inte fick med sig poäng mot England men mot Belgien var förlusten till slut solklar. Islänningarna tog ledningen men Belgien svarade med fem mål och vann med 5-1. Därmed har belgarna radat upp tolv raka segrar sedan november 2018.

Internationellt

Europa runt

Tisdag 8 september 2020

20:45 Belgien - Island

UEFA Nations League 2020-21. Island var nära poäng hemma mot England men en straff bakåt i 90:e och en straffmiss framåt i 93:e gav förlust. Belgien är uppe i elva raka segrar efter 2-0 mot Danmark i öppningsmatchen.

20:45 Danmark - England

UEFA Nations League 2020-21. Danmark öppnade med en 0-2-förlust mot starka Belgien medan England med knapp marginal lyckades snubbla fram en 1-0-seger mot Island.

20:45 Frankrike - Kroatien

UEFA Nations League 2020-21. Frankrike vann NL-premiären på Friends Arena medan Kroatien fick stryk mot Portugal.

20:45 Sverige - Portugal

UEFA Nations League 2020-21. Sverige öppnade gruppspelet med en 0-1-förlust hemma mot Frankrike. Ska de blågula ha något med gruppsegern att göra är en seger här nästan en förutsättning. Portugal är regerande Nations League-mästare och vann med klara 4-1 mot Kroatien i öppningsmatchen.

Onsdag 9 september 2020

19:00 Helsingborg - Kalmar FF

Allsvenskan . Bottenmöte mellan kvalplacerade Helsingborg och nedflyttningsplacerade Kalmar FF. Båda överraskade precis innan landslagsuppehållet, Helsingborg genom att besegra Djurgården och Kalmar genom att ta poäng mot Hammarby.

Fler tips i Agendan