ecst.se fotboll
Slutspelslagen i UEFA Nations League 2020-21
Slutspelslagen i UEFA Nations League 2020-21: Frankrike, Belgien, Italien och Spanien. Illustration: ecst.se

Onsdag 18 november 2020.

Internationellt

Nyheter

Internationellt

Favoritkvartett till slutspel

UEFA Nations League A. Italien och Belgien gjorde redan klara Frankrike och Spanien sällskap till slutspelet i Nations League.

Belgien spelade en avgörande gruppfinal mot Danmark och vann med 4-2. Matchvinnare blev Romelu Lukaku med två mål på tolv minuter i mitten av andra halvlek.

Italien höll undan för Nederländerna genom att vinna med 2-0 borta mot Bosnien-Hercegovina.

Slutspelet avgörs inte förrän 6-10 oktober nästa år.

Norge och Finland missade uppflyttning

UEFA Nations League B. Både Norge och Finland hade chans på uppflyttning till League A men misslyckades.

Norge behövde vinna med två måls marginal borta mot Österrike men fick bara 1-1 sedan hemmalaget kvitterat i 94:e minuten. Finland behövde vinna gruppfinalen borta mot Wales men föll 1-3. Således blir båda kvar i League B.

Inget slutspel för Sveriges U21

EM-kval U21. Sverige föll med 1-4 mot redan slutspelsklara gruppettan Italien och missar därmed EM-slutspelet för U21-landslag.

Kvalspelet till U21-EM-slutspelet är inne i sitt slutskede. I näst sista matchen behövde Sverige seger borta mot redan slutspelsklara gruppvinnaren Italien för att hålla liv i slutspelsdrömmarna. Men det blev förlust 1-4.

Kampen om andraplatsen, som kan ge en slutspelsplats (fyra av de nio bästa tvåorna går till slutspel) står istället mellan Irland och Island. Irland är tvåa med 19 poäng och har spelat klart medan Island är en poäng efter men har kvar att möte ett svagt Armenien.

Fjärde raka för Brasilien

VM-kval (Sydamerika). Brasilien tog sin fjärde seger på lika många matcher efter 2-0 i det svåra bortamötet med Uruguay.

Argentina är kvar som tvåa sedan laget vunnit med 2-0 i Peru. På slutspelsplats just nu är även Ecuador (6-1 mot Colombia) och Paraguay (2-2 mot Bolivia). Chile ligger sexa efter förlust 1-2 mot Venezuela.

Onsdag 18 november 2020

17:30 Italien U21 - Sverige U21

EM-kval U21. Sverige har chans på andraplatsen, som kan ge avancemang till slutspel. Det är en jämn strid med Island och Irland. Sverige har tre poäng upp till Island och en till Irland men också en match tillgodo på båda. Italien är redan klar gruppvinnare och deras enda förlust hittills kom just mot Sverige.

20:45 Belgien - Danmark

UEFA Nations League 2020-21 Ettan mot tvåan. Belgien har två poäng tillgodo så danskarna måste vinna för att ta hem gruppen. Belgarna är stabila men danskarnas formkurva (tre raka segrar i Nations League) tar favoriterna säkert på allvar.

00:00 Uruguay - Brasilien

Kval till 2022 FIFA World Cup - Sydamerika Brasilien har öppnat kvalet övertygande med tre raka segrar och 10-2 i mål. Det ger gruppledning som enda lag med full pott. Uruguay är fyra med två segrar och en förlust.

Torsdag 19 november 2020

18:30 Sollentuna - Djurgården

Svenska cupen Näst sista matchen i Svenska cupens andra omgång. Djurgården är så klart favoriter men kommer till spel med två tunga förluster i bagaget - mot Falkenberg och senast i derbyt mot AIK. Sollentuna är trea i Ettan, formstarka och har spelat 6-1-0 sedan början av oktober.

Fler tips i Agendan