ecst.se fotboll
fotboll
Foto: Jannik Skorna, Unsplash

Måndag 16 november 2020.

Internationellt

Nyheter

Internationellt

Algeriet till slutspel

Africa Cup of Nations. Algeriet är klart för slutspel i de afrikanska mästerskapen.

2-2 mot Zimbabwe var första poängförlusten i kvalet men räckte för att Algeriet skulle säkra en plats bland de två från gruppen som går vidare till slutspel.

Hittills är tre nationer klara för slutspel, förutom värdnationen Kamerun även Senegal (i går) och alltså Algeriet (i dag). Ytterligare nationer kan bli klara under tisdagen då elva gruppspelsmatcher spelas.

Av de totalt 48 nationer som deltar i kvalets gruppspelsomgång är det bara två som är utslagna: Eswatini (tidigare Swaziland) och São Tomé and Príncipe.

Så spelas kvalet till 2021 Africa Cup of Nations

Africa Cup of Nations är de afrikanska mästerskapen. Slutspelet avgörs i Kamerun nästa år.

52 nationer deltar i kvalet (inklusive redan slutspelsklara värdnationen Kamerun). Fyra lag åkte ur i förkvalet (Liberia, Seychellerna, Mauritius och Djibouti). 48 lag spelar just nu gruppspel där lag 1-2 i tolv olika grupper går till slutspel.

Av de 48 lagen i gruppspelet är Kamerun, Senegal och Algeriet klara för slutspel.

Eswatini och São Tomé and Príncipe är utslagna.

Gruppspelet avslutas 30 mars 2021.

Serbien

Sen vändning räddade Crvena Zvezda från cupskräll

Kup Srbije. Crvena Zvezda var på väg att råka ut för en cupskräll hemma mot Zlatibor Čajetina men 0-2-underläge fram till 71:a minuten vändes till 4-2-seger efter fyra mål på 15 minuter.

Matchen avslutade den första omgången av den serbiska cupen. Andra omgången (åttondelsfinaler) spelas preliminärt 25 november.

Spanien

Sporting Gijón tappade i toppstriden

Segunda División. Sporting Gijón fick nöja sig med 1-1 hemma mot mittenlaget Rayo Vallecano och är kvar på tredjeplats i den spanska andradivisionen. Fyra poäng saknas till ledande Espanyol.

Måndag 16 november 2020

21:00 Sporting Gijón - Rayo Vallecano

Segunda División Sporting är trea i den spanska andradivisionen bakom Espanyol och Mallorca. Hittills har det blivit sju segrar på elva matcher. Rayo ligger i mitten av tabellen efter en ganska klen period de senaste omgångarna.

Tisdag 17 november 2020

20:45 Frankrike - Sverige

UEFA Nations League 2020-21 Sverige och Kroatien gör upp om förnyat kontrakt. Förutsättningarna är givna eftersom båda har lika många poäng, samma målskillnad och de inbördes mötena är jämna. Det lag som tar flest poäng klarar sig kvar. Om båda vinner eller förlorar är det den som vinner med mest eller förlorar med minst som klarar sig kvar. Blir det oavgjort eller om båda vinner/förlorar med samma marginal är det Kroatien som stannar kvar. Varken Frankrike eller Portugal är något att spela för.

20:45 Kroatien - Portugal

UEFA Nations League 2020-21 Se ovan.

20:45 Spanien - Tyskland

UEFA Nations League 2020-21 Tyskland tog över förstaplatsen efter 3-1 mot Ukraina senast, samtidigt som Spanien kryssade mot jumbon Schweiz. Med andra ord räcker det med oavgjort för Tyskland.

Fler tips i Agendan