ecst.se fotboll
Boca Juniors
Foto: Leonardo Granda, Unsplash

Fredag 13 november 2020.

Internationellt

Europa runt

Internationellt

Argentina tappade poäng

VM-kval. Argentina fick bara 1-1 hemma mot Paraguay och tappade därmed sina första VM-kvalpoäng.

Trots poängtappet gick Argentina upp i ledning. Men den går förlorad om Brasilien natten till lördag tar poäng hemma mot poänglösa Venezuela.

Inställt EM-kval för U21-landslaget

EM-kval U21. EM-kvalmatchen Armenien-Sverige blev inställld på grund av ett stort antal covid-19-fall i hemmalaget.

Gruppvinnarna tillsammans med fem av de nio bästa tvåorna går vidare till slutspel.

Toppstriden i Sveriges grupp involverar fyra lag. Italien toppar på 19 poäng, Irland har 16, Sverige och Island 15. Två omgångar återstod inför kvällens match. Skulle Sverige tilldelas seger på walkover (troligaste scenariot) kliver de blågula upp som tvåa (men inte en av de fem bästa) fram till åtminstone söndagens möte mellan Irland och Island.

Spanien

Zaragoza från topp- till bottenstrid

Segunda División. Real Zaragoza föll med 1-2 hemma mot Real Oviedo och är därmed kvar i bottenstriden i den spanska andradivisionen.

Förra säsongen spelade Real Zaragoza uppflyttningskval till La Liga, efter elva matcher av pågående säsong är laget bara målskillnad från nedflyttningsplats. Real Oviedo tog sin tredje raka vinst och klev upp på övre halvan av tabellen, en poäng från uppflyttnngskval.

Fredag 13 november 2020

16:00 Armenien U21 - Sverige U21

EM-kval U21 Det är oerhört jämnt i Sveriges kvalgrupp. Italien, Irland, Sverige och Island ryms alla inom en poängs marginal, Irland och Sverige dock med en match mer spelad. Sverige vann med 10-0 när Armenien var på besök exakt en månad tidigare.

21:00 Real Zaragoza - Real Oviedo

Segunda División Förra säsongen spelade Zaragoza kval för att ta sig upp till La Liga men föll, nu kämpar laget för att hålla sig på rätt sida nedflyttningsstrecket i den spanska andradivisionen. Real Oviedo är tre poäng bättre och med två raka segrar också på frammarsch.

Lördag 14 november 2020

20:45 Sverige - Kroatien

UEFA Nations League 2020-21 Ska Sverige undvika nedflyttning till League B är det bara seger som gäller. Men de blågula har det tungt just nu och en svit av förluster har säkert gjort sitt för att sänka självförtroendet. Kroatien har något bättre flyt med resultaten.

20:45 Portugal - Frankrike

UEFA Nations League 2020-21 Troligtvis en avgörande seriefinal mellan två lag starka lag. Båda har tio poäng från höstens fyra gruppspelsmatcher. Onsdagens genrep gav olika utfall - Portugal körde över Andorra med 7-0 medan Frankrike överraskande tog stryk hemma mot Finland.

Fler tips i Agendan