ecst.se fotboll
fotboll
Foto: Joshua Hoehne, Unsplash

Torsdag 19 november 2020.

Internationellt

Nyheter

Sverige

Djurgården vidare i cupen

Svenska cupen. Djurgården hade inga problem att ta sig till gruppspelet i Svenska cupen. Sollentuna FK besegrades med 4-0.

Kvar av cupens andra omgång är Lund-Malmö FF på onsdag nästa vecka samt den tidigare inställda matchern Newroz-Umeå.

Allmänt

Nytt utseende på TV-guiden och Fotbollsguiden

ecst.se/fotboll. Nu har vi piffat till både den populära TV-guiden och vår unika guide som bytt namn från Agendan till Fotbollsguiden.

Fler nyheter kommer!

Torsdag 19 november 2020

18:30 Sollentuna - Djurgården

Svenska cupen Näst sista matchen i Svenska cupens andra omgång. Djurgården är så klart favoriter men kommer till spel med två tunga förluster i bagaget - mot Falkenberg och senast i derbyt mot AIK. Sollentuna är trea i Ettan, formstarka och har spelat 6-1-0 sedan början av oktober.

Fredag 20 november 2020

20:45 Coventry City - Birmingham City

Championship Derby! Coventry ligger nästan tre mil sydost om centrala Birmingham men kan inte komma överens med ägarna till Ricoh Arena i Coventry. Därför spelar laget sedan 2019 sina hemmamatcher på Birmingham Citys hemmaarena St Andrew's. Det är inte bara arenafrågan som plågar Coventry - supportrarna avskyr klubbens ägare (2016 skrev över 20 000 på för att ägarna skulle ge sig av) och på plan har klubben som spelade i Premier League 1967-2001 hållit till i de nedre regionerna av ligan. 2017-18 spelade Coventry i fyran, men nu är man nykomlingar i Championship. Laget ligger precis ovanför nedflyttningsstrecket. Birmingham City har hamnat i en liten svacka med två raka förluster och med dessa rasat ned på undre halvan av tabellen, dock fem poäng före Coventry.

21:00 Monaco - Paris Saint-Germain

Ligue 1 Monaco tillhörde topp-tre 2014-18 men har slutat på 17:e respektive nionde plats de senaste två säsongerna. Just nu är laget sexa med facit 5-2-3. PSG förlorade sina två inledande ligamatcher denna säsong men har sedan dess radat upp åtta raka fullpoängare och klivit upp i klar serieledning, fem poäng före närmaste utmanare. 26-3 i målskillnad imponerar. Monaco har tagit en poäng på de elva senaste matcherna lagen emellan.

Fler tips i Fotbollsguiden