Photo by mahan turga on Unsplash

Söndag 31 juli 2022.

Sverige: Allsvenskan

Värnamo sänkte Hammarby på övertid

Hammarby hade chans på serieledningen men åkte istället på årets första hemmaförlust efter 1-2 mot IFK Värnamo. Häcken hade också chans på förstaplatsen men spelade 4-4 mot Elfsborg.

Hammarby hade 15 raka hemmamatcher när formsvaga IFK Värnamo kom på besök. Men Marcus Antonsson såg till att båda lagens sviter sprack. Med en knapp kvart kvar att spela sköt Antonsson sitt Värnamo till ledning. Hammarby kvitterade i 89:e minuten på en tveksam straff men i 93:e slog Antonsson till igen.

Hammarby led sin första hemmaförlust på 16 matcher och Värnamo tog sin första seger på sju matcher. Hammarby kvar på fjärdeplats, tre poäng från toppen men nu utan match tillgodo. Värnamo har nu fem poäng ned till kvalplats.

Häcken missade också serieledningen. Alexander Jeremejeff öste in tre mål borta mot Elfsborg och Häcken hade både 3-2 och 4-3 i andra halvlek. Men Elfsborg kvitterade till 4-4 i slutminuterna. Häcken kvar på andraplats, en poäng bakom Djurgården.

England EM-vinnare för första gången

Värdnationen England blev för första gången EM-mästare efter 2-1 i finalen mot Tyskland på ett fullsatt Wembley.

87.192 åskådare på Wembley Stadium fick se Ella Toone ge England ledningen efter en dryg timmes spel. Men tyskarnas Lina Magull kvitterade med sitt tredje slutspelsmål. Matchen gick till förlängning där inhopparen Cloe Kelly avgjorde i 110:e minuten.

Två gånger tidigare har England varit i EM-final. 1984 blev det förlust mot Sverige och 2009 förlust mot Tyskland. Tyskorna å andra sidan hade åtta segrar på åtta finaler inför årets historiska nederlag.

England Tyskland
England
2-1 f
Tyskland

Tidernas alla EM-vinnare

Fem nationer har vunnit EM sedan starten 1984. Sverige var först, Tyskland är störst med sina åtta guld.

PSG överlägsen supercupvinnare

Paris Saint-Germain vann enkelt den franska supercupen - klara 4-0 mot Nantes.

Lionel Messi och Neymar ordnade 20 i halvtid, Sergio Ramos och Neymar igen fördubblade segermarginalen efter paus.

PSG radade upp åtta raka supercupsegrar 2013-20 men föll överraskande i fjol. Nu är ordningen återställd när PSG tog sin totalt elfte supercuptitel.