Häcken åter allsvenska serieledare

Måndag 18 juli 2022. Häcken tillbaka som serieledare. Belgien nästa för Sverige. Helgens största publikmatcher i fotbollseuropa.

Sverige: Allsvenskan

Häcken tillbaka som serieledare

Efter en trög första halvlek blixtrade Häcken till, vann med 5-1 mot GIF Sundsvall och är tillbaka i serieledning.

Ett varsitt straffmål i matchens inledning gav 1-1 i paus mellan GIF Sundsvall och Häcken. Men efter paus var det gästerna för hela slanten - fyra mål på 27 minuter gav till slut klara 5-1. Skyttekungen Alexander Jeremejeff svarade för två av fullträffarna och är nu uppe i 14 mål totalt.

Häcken återtog serieledningen, en poäng före Djurgården. Laget är dessutom uppe i elva raka utan förlust.

Helsingborg hade chans att lämna jumboplatsen men 0-0 borta mot Varberg räckte inte. Skåningarna är kvar på sista plats, en poäng bakom Degerfors och tre efter kvalplacerade GIF Sundsvall.

Belgien nästa för Sverige

Det blev Belgien som tog hem andraplatsen i grupp D och därmed möter Sverige i EM:s kvartsfinal.

Det stod mellan Island, Belgien och Italien. Island hamnade i underläge mot Frankrike redan i första minuten och föll med matchens enda mål. Belgien vann med 1-0 över Italien efter Tinne De Caignys mål fyra minuter in på andra halvlek.

Belgien inledde EM med 1-1 mot Island och föll med knappa 1-2 mot Frankrike innan kvällens seger över Italien.

Helgens största publikmatcher

Den gångna helgen bjöd på ligapremiärer i Tyskland, Schweiz och en rad andra länder. Dessutom allsvensk fotboll. Vi har listat upp helgens största publikmatcher.

I topp hittar vi öppningsmatchen i den tyska andradivisionen. Kaiserslautern gjorde comeback efter fyra säsonger i trean och lockade över 40.000 till premiären mot Hannover 96. Därefter kommer Schweiz publiklag nummer ett, Young Boys, i deras premiär mot regerande mästarna Zürich. Över 31.000 åskådare såg den matchen och nästan lika många såg Universitatea Craiova i den rumänska ligapremiären mot Sepsi. Även Nordirland-England lockade över 30.000.

AIK och Hammarby drog båda över 24.000 åskådare och slår sig därmed in på helgens topp-10-lista.

Listan över helgens största publikmatcher omfattar bara tävlingsmatcher (ligan, cupen, supercupen, EM), inte träningsmatcher.

1. FC Kaiserslautern Young Boys Universitatea Craiova St. Pauli AIK Hammarby

40.579
1. FC Kaiserslautern - Hannover 96 (Tyskland)
31.120
Young Boys - Zürich (Schweiz)
30.944
Universitatea Craiova - Sepsi (Rumänien)
22.000
1. FC Magdeburg - Fortuna Düsseldorf (Tyskland)
22.000
Hansa Rostock - 1. FC Heidenheim (Tyskland)
21.900
Eintracht Braunschweig - Hamburger SV (Tyskland)

Häcken

De gulasvarta göteborgarna är tillbaka i serieledning efter övertygande 5-1 borta mot GIF Sundsvall.

Belgien

Tog den sista kvartsfinalplatsen efter vinst över Italien.

AFC Eskilstuna

Bara 1-0 mot Trelleborg men Eskilstuna är med sina 31 mål framåt SUperettans målgladaste lag.

Helsingborg

Hade chansen att lämna jumboplatsen men fick bara 0-0 i Varberg.

Fotbollsguiden

Tisdag 19 juli 2022

18:00 Žalgiris - Malmö FF

UEFA Champions League Litauiska Žalgiris är knappast ett motstånd som Malmö FF ska ta stryk av. Laget toppar den litauiska ligan med bara en förlust på 18 matcher och sloh ut Balikani från Kosovo i förra omgången, dock först efter förlängning. MFF svarade inte får någon storslagen insats i dubbelmötet med isländska Víkingur (6-5 totalt) men är i bra form och gör en hel del mål framåt.