Häcken kvar i serieledning

Söndag 3 juli 2022. Djurgården derbyvinnare - Häcken kvar i topp. Brage nya serieledare. Lillestrøm utökade serieledningen. BATE kvar i topp efter oavgjord seriefinal.

Sverige: Allsvenskan

Djurgården derbyvinnare

Djurgården vann derbyt mot Hammarby med matchens enda mål och båda lagen förstärkte sina respektive trender. Häcken är kvar i topp trots poängtapp.

Djurgården har i och med derbytriumfen radat upp tre raka segrar och toppar tabellen inför Häckens möte med Elfsborg senare i dag. Hammarby har bara vunnit en av de sju senaste allsvenska matcherna och är kvar på fjärdeplats.

Häcken är kvar i serieledning trots att laget tappade poäng hemma mot Elfsborg. 1-1 efter kvittering av överlägsna skyttekungen Alexander Jeremejeff innebär en poängs försprång till Djurgården och AIK.

Varberg besegrade IFK Värnamo med klara 3-0 och lagen bytte plats strax ovanför kvalstrecket. IFK Norrköping föll med 0-1 hemma mot Sirius och även dessa båda bytte plats med varandra på tabellens undre halva, Sirius ny tia och Norrköping på elfteplats.

Dagens skyttekung

12

Alexander Jeremejeff gjorde sitt tolfte mål mot Elfsborg och toppar den allsvenskan skytteligan i överlägsen stil - sju mål fler än närmaste utmanare. Andraplatsen delas av nio spelare som gjort fem mål vardera.

Brage nya serieledare

Med en 3-1-seger i Västerås klev Brage upp som ny serieledare i Superettan åtminstone för ett par dagar.

Tre mål inom loppet av 14 minuter gav till slut klara 3-1 borta mot Västerås SK och innebär att Brage toppar Superettan en poäng före Halmstad, som dock har tisdagens hemmamöte med Jönköpings Södra tillgodo.

Lillestrøm utökade serieledningen

Med tre mål på 16 minuter vände Lillestrøm underläge mot jumbon Kristiansund till 3-1-seger och utökade serieledningen till fyra poäng.

Lillestrøm tog snabb revansch för förra helgens förlust mot Strømsgodset, säsongens första nollpoängare. Underläge 0-1 borta mot jumbon Kristiansund blev till 3-1-seger efter tre mål inom loppet av 16 minuter. Samtidigt tappade tvpan Molde poäng efter ett mållöst besök hos HamKam och gapet mellan toppduon växte till fyra poäng.

Jumbon Kristiansund står kvar på sin enda poäng efter tio spelade matcher och har radat upp sex raka förluster.

BATE kvar i topp efter oavgjord seriefinal

Seriefinalen mellan BATE Borisov och Energetyk-BGU slutade 1-1. Därmed behåller BATE serieledningen, en poäng före uppstickaren Energetyk.

19:00 IFK Göteborg - Degerfors

Allsvenskan Med två raka segrar har IFK Göteborg lämnat bottenstriden och tagit plats i mitten. Håller formen i sig kan de blott fyra poäng som saknas till tredjeplatsen vara en snabbt fixad sak. Nu är det inget tufft motstånd som IFK satt på plats men det är inte heller dagens motståndare. Degerfors tog poäng av AIK i den allsvenska nystarten och den poäng räckte för att kliva upp på rätt sida nedflyttningsstrecket.