ecst.se fotboll
Napoli
Stadio Diego Armando Maradona, Napoli. Foto: Bertrand Gabioud, Unsplash

Milans och Inters sviter sprack

Onsdag 6 januari 2021. Milan åkte på säsongens första förlust mot Juventus och Inter förlorade efter åtta raka segrar. Manchester City är klara för ligacupfinal och Olympique lyonnais är ny serieledare i Frankrike.

Italien

Juve satte stopp för Milans svit

Serie A. Milan åkte på säsongens första förlust i Serie A, 1-3 hemma mot Juventus.

Stor matchvinnare blev Federico Chiesa, som gjorde både 0-1 i första halvlek och 1-2 en dryg timme in i matchen. Minuten efter segermålet byttes Chiesa ut mot Dejan Kulusevski, som spelade fram en annan avbytare, Weston McKennie, till 1-3.

Efter elva segrar och fyra oavgjorda led Milan säsongens första förlust men är kvar i serieledning. Juve, som vid förlust varit 13 poäng från toppen, klev upp till fjärdeplats, nu bara sju poäng från Milan.

Även Inter fick en stark svit spräckt. Efter åtta raka segrar åkte laget på stryk mot mittenlaget Sampdoria. Förlusten innebär att Inter är kvar som tabelltvåa.

Även för Napoli blev det en överraskande förlust - 1-2 hemma mot Spezia trots ledningsmål nästan en timme in i matchen.

För övriga topplag gick det bättre. Roma 3-1-besegrade jumbon Crotone efter två mål från Borja Mayoral. Atalanta vann med 3-0 mot Parma medan Sassuolo segrade med 2-1 mot Genoa.

11 händelsrika minuter för Svanberg

Förre MFF-spelaren Mathias Svanberg hade elva händelserika minuter när hans Bologna spelade 2-2 mot Udinese. Mittfältaren blev varnad i 36:e minuten, gav Bologna ledningen med 2-1 i 40:e innan han i 47:e minuten drog på sig ny varning och blev utvisad.

Målet var svenskens andra för säsongen - dubbelt så många som han gjorde under sina två första säsonger i Bologna.

Atlético Madrid utslagna av division tre-lag

Copa del Rey. Serieledande Atlético Madrid råkade ut för en cupskräll direkt - 0-1 mot division tre-laget Cornellà.

Atlético Madrid toppar La Liga trots två matcher mindre spelade än både Real Madrid och Barcelona. Men det var inget värt i cupmatchen mot lilla division tre-laget Cornellà. Ett tidigt mål av Adrián Jiménez, en gång i Atléticos B-lag, gav Cornellà en sensationell 1-0-vinst.

Även förra säsongen åkte Atlético ut direkt mot ett division tre-gäng. Den gången var det Cutural Leonesa som var för svåra.

Mallorca

Fuenlabrada vidare efter 7-6 på straffar.

Málaga
1-0 f
Real Oviedo
England

City till final - vann Manchesterderbyt

EFL Cup. Manchester City vann ligacupsemifinalen och derbyt mot Manchester United med 2-0 och spelar final mot Tottenham.

John Stones och Fernandinho svarade för varsitt mål i andra halvlek på Old Trafford. Därmed är City i final för fjärde året i följd och för sjätte gången på åtta år.

Olympique lyonnais ny serieledare

Ligue 1. När den franska ligan drog igång efter juluppehållet tappade Lille serieledningen till Olympique lyonnais medan PSG tappade poäng.

Lille förlorade serieledningen efter två tidiga baklängesmål hemma mot Angers, som vann med 2-1. Ny tabelletta är Oltmpique lyonnais, som på 13 minuter gjorde 3-0 mot Lens och till slut vann med 3-2.

OL toppar tabellen tre poäng före Paris Saint-Germain och Lille.

PSG fick bara 1-1 mot Saint-Étienne men poängen räckte för att kliva upp en placering, förbi Lille.