ecst.se fotboll
fotboll

Inter rivstartade, City knockade och Bayern vände

Söndag 3 januari 2021. Inter öppnade 2021 med en 6-2-seger över Crotone, Manchester City knockade Chelsea på 16 minuter och Bayern München vände 0-2 i halvtid till 5-2.

Italien

Inter rivstartade med åttonde raka

Serie A. Inter avslutade förra året med sju segrar i Serie A och startade det nya året med den åttonde raka fullpoängaren.

Inter körde över Crotone med 6-2 efter tre mål av Lautaro Martínez. Det stod 2-2 efter nästan en timmes spel när Inter satte fart med fyra mål på en halvtimme.

Milan kvar i serieledning

Inter är dock kvar som tvåa i tabellen efter Milan, som 2-0-vann mot Benevento och är obesegrade efter 15 omgångar.

Atalanta körde över topplaget Sassuolo med hela 5-1 och även Napoli vann komfortabelt, 4-1 mot Cagliari. Roma besegrade Sampdoria med matchens enda mål medan Lazio tappade poäng (1-1) mot bottenlaget Genoa.

I botten överlämnade Torino jumboplatsen till Crotone efter en 3-0-vinst borta mot Parma. Det var Torinos första seger på nio matcher.

Napolis överklagan godkändes - spel istället för 0-3

Matchen Juventus-Napoli i tredje omgången blev inställd då lokala myndigheter vägrade låta Napoli åka till Turin. Matchen dömdes som 3-0-seger för Juve och Napoli bestraffades dessutom med -1 poäng. Napoli överklagade beslutet och den 22 december godkändes överklagan. 3-0-segern stryks, minuspoängen tas bort och matchen ska spelas.

Manchester City knockade Chelsea

Premier League. Med tre mål inom loppet av 16 minuter knockades Chelsea av Manchester City, som vann med 3-1.

Matchen på Stamford Bridge var bara 34 minuter gammal när City hade avgjort med sitt tredje mål för dagen. Slutresultatet skrevs till 3-1.

Formstarka City har radat upp tre raka segrar och klev under söndagen upp på femte plats, bara fyra poäng från ledande Liverpool. Då har ändå City en eller två matcher tillgodo på övriga topplag.

Leicester 2-1-besegrade Newcastle och klev upp på tredje plats, en poäng från toppduon Liverpool och Manchester United.

Bayern vände 0-2 i paus till 5-2

Bundesliga. Mainz såg ut att bjuda på 2021 års största knall hittills men 2-0 borta mot Bayern München blev till slut 2-5.

Mainz 2-0-ledning stod sig fram till 50:e minuten och var kvitterad i 55:e och blev till slut till en klar förlust. Bayern bjöd på fem mål inom loppet av 33 explosiva minuter.

Bayern återtog serieledningen, två poäng före RB Leipzig. Ny fyra är Borussia Dortmund som vann toppmötet med Wolfsburg, 2-0.

Robert Lewandowski svarade för två av Bayerns mål och är uppe i totalt 19 fullträffar i säsongens bundesligaspel. Ett till och han har dubbelt så många som skytteligatvåan Erling Håland.

Atlético avgjorde i 90:e

La Liga. Atlético Madrid återtog serieledningen efter en 2-1-seger över Deportivo Alavés och segermål i 90:e minuten.

I går klev Real Madrid upp i serieledning. Atlético replikerade dock direkt - 2-1 borta mot Deportivo Alavés och tillbaka i toppen. Segern satt dock långt inne. Luis Suárez avgjorde i 90:e minuten.

Målet var Suárez nionde och innebär delad skytteligaledning med Celta Vigos Iago Aspas och Villarreals Gerard Moreno.

Trean Real Sociedad tappade poäng (1-1) mot nästjumbon Osasuna medan Barcelona vann med knappa 1-0 mot jumbon Huesca.

Olympiakos utökade ledningen med derbyvinst

Super League. Skyttekungen Youssef El-Arabi svarade för två mål när Olympiakos 3-0-vann derbyt mot AEK och utökade serieledningen till sex poäng.

33-årige marockanen El-Arabi, som öst in mål för bland andra Caen och Granada och vann den grekiska skyttligan förra säsongen, är uppe i 13 fullträffar och toppar även säsongens skytteliga. I derbyt mot AEK gjorde han ledningsmålet i 13:e minuten och tvåan i mitten av andra halvlek.

Olympiakos är obesegrade efter 13 matcher och toppar tabellen sex poäng före Aris, som spelar match i morgon.

PAOK hade chans på andraplatsen men fick bara 1-1 mot nästjumbon AEL och är kvar som trea, sju poäng från toppen.