ecst.se fotboll
målvakt, fotboll

Villarreal kom i kapp men föll

Tisdag 3 maj 2022. Pressat Liverpool till final i Champions League. Bournemouth till Premier League. Qarabağ tillbaka i toppen. Åttonde raka cupguldet för Vaduz.

Internationellt: UEFA Champions League

Pressat Liverpool till final i Champions League

Liverpool är klart för final i Champions League efter en oväntat dramatisk semifinalretur mot Villarreal, som hämtade upp 0-2 men till slut föll med 2-5.

Liverpool hade 2-0 från första mötet på Anfield men Villarreal kom i kapp redan under första halvlek. Boulaye Dia gav spanjorerna ledningen redan i tredje minuten och Francis Coquelin satte tvåan i 41:a.

Hemmalaget mäktade dock inte med en skräll, i stället kunde Liverpool till slut ganska enkelt säkra finalplatsen. På tolv minuter gjorde Fabinho, Luis Díaz och Sadio Mané varsitt mål. Liverpool vann matchen med 3-2 och dubbelmötet med 5-2.

Villarreal
2-3
Liverpool

Liverpool vidare med sammanlagt 5-2.

England: Championship

Bournemouth till Premier League

Tvåan Bournemouth vann streckmatchen mot trean Nottingham Forest med 1-0 och säkrade därmed direktuppflyttning till Premier League.

Bournemouth hade tre poäng tillgodo på Nottingham inför matchen men lite sämre målskillnad. Hade Forest vunnit hade lagen bytt plats kring uppflyttningsstrecket inför helgens sista omgång. Nu blev det inte så, Kieffer Moore gjorde matchens enda mål för Bournemouth i 83:e minuten och därmed säkrade laget andraplatsen och flyttas tillsammans med klara seriesegraren Fulham direkt upp till Premier League.

Nottingham Forest är tillsammans med Huddersfield Town klara för playoff. Fyra lag gör anspråk på de övriga två playoffplatserna: Sheffield United, Luton Town, Middlesbrough och Millwall.

AFC Bournemouth
1-0
Nottingham Forest
Azerbajdzjan: Premyer Liqası

Qarabağ tillbaka i toppen

Qarabağ säkrade det azeriska ligaguldet med ett 1-1-resultat mot mittenlaget Sabah.

Efter sju raka ligaguld 2014-20 fick Qarabağ nöja sig med en andraplats förra säsongen, efter Neftçi. Tisdagens oavgjorda resultat innebär att Qarabağ med fyra omgångar kvar är tolv poäng före Neftçi, som teoretiskt kan komma i kapp men inte förbi (inbördes möten räknas före målskillnad).

Åttonde raka cupguldet för Vaduz

Cupfinalen i Liechtenstein brukar handla om vilket lag som ska förlora mot Vaduz. Så även denna säsong. Vaduz 3-1-besegrade Eschen/Mauren och tog sitt åttonde raka cupguld.

Vaduz överlägsenhet i cupen beskrivs ännu bättre av att laget vunnit 22 av de 23 senaste cupfinalerna. En förlust efter straffar 2012 är enda plumpen.

21:00 Real Madrid - Manchester City

UEFA Champions League City rivstartade första semifinalen med 2-0 efter elva minuter och ett rejält grepp om matchen. De ljusblå hade ledningen med både 3-1 och 4-2 men fick till slut nöja sig med knappa 4-3. Hemma i Madrid har Real svarat för spektakulära vändningar både i åttondelsfinalen mot PSG och i kvartsfinalen mot Chelsea. Båda genrepade med en 4-0-seger i helgens ligaspel.