ecst.se fotboll

Dagens resultatservice:

15 tävlingar

17 matcher

17 resultat

0 matchfakta

» Till resultatservicen

 

Bästa nykomlingarna

Måndag 25 november 2019. Sheffield United är med en sjätteplats bästa nykomlingen i de fem stora ligorna. Eller är det Granada, som ligger åtta i La Liga men faktiskt tagit hälften av de poäng som stått på spel hittills.

Italien
Italien

Cagliari tappade 2-0 i Lecce

Serie A. Efter tre raka segrar tappade uppstickaren Cagliari poäng borta mot bottenlaget Lecce. Gästerna hade 2-0 fram till 83:e minuten då Lecce reducerade på straff och sedan på övertid rddade en poäng.

Domaren delade ut tre röda kort, bland annat till Cagliaris målvakt Robin Olsen. Resultatet innebar dock att Cagliari återtog fjärdeplatsen.

I bottenstriden spelade SPAL och Genoa 1-1 vilket innebär att båda är kvar under nedflyttningsstrecket.

 
Internationellt
Internationellt
Bästa nykomlingarna i de stora ligorna
Illustration: ecst.se

Sheffield United och Granada bästa nykomlingarna

Internationellt. Hur klarar sig en nykomling? Av 14 nykomlingar i de fem stora ligorna ligger tre på övre halvan av tabellen, en på kvalplats och fyra på nedflyttningsplats. Sheffield United och Granada har hittills gjort bäst ifrån sig.

Sheffield United ligger sexa i Premier League, bara en poäng från en Europa League-plats. Sheffield har tagit 46 procent av de poäng som stått på spel. Strået vassare är Granada i La Liga med 50-procentig utdelning, vilket dock bara räcker till en åttonde plats. Även Hellas Verona i Serie A placerar sig på övre halvan av tabellen.

Därefter följer ytterligare sex lag som gjort tillräckligt bra för att hålla sig på rätt sida strecken. Metz i Ligue 1 ligger på kvalplats medan kvartetten 1. FC Köln, Norwich City, Paderborn och Brescia ligger under nedflyttningsstrecket.

Sammanställningen omfattar de fem stora ligorna i Europa, Premier League (England), La Liga (Spanien), Serie A (Italien), Bundesliga (Tyskland) och Ligue 1 (Frankrike).

 
Internationellt
Europa runt

Villa får andrum i bottenstriden

England. Efter tre raka förluster vann Aston Villa med 2-0 hemma mot Newcastle. Segern innebär att nykomlingen har fyra poäng ned till Norwich närmast under nedflyttningsstrecket.

 
Agendan
Agendan

Tisdag 26 november 2019

21:00 Real Madrid - Paris Saint-Germain

UEFA Champions League. Gruppfinal. PSG är redan klara för åttondelsfinal och Real blir det vid seger (eventuellt även oavgjort). Båda lagen är i bra form, Real har dock betydligt mer att spela för.

21:00 Tottenham Hotspur - Olympiakos

UEFA Champions League. Tvåan Tottenham mot fyran Olympiakos. Grekerna måste vinna för att hålla liv i drömmen om avancemang, men formen är på nedåtgående efter några bleka ligaresultat de senaste veckorna. Tottenham är definitivt klara för avancemang vid seger, eventuellt även vid ett kryss och tog i lördags en efterlängtad fullpoängare i ligans.

21:00 Manchester City - Shakhtar Donetsk

UEFA Champions League. Det är främst Shakhtar och Dinamo Zagreb som gör upp om andraplatsen men både ledande Manchester City och jumbon Atalanta har chans att missa respektive nå avancemang. City toppar gruppen fem poäng före både Shakhtar och Dinamo och är stärkta av lördagens seger i toppmötet med Chelsea.

18:55 Lokomotiv Moskva - Bayer Leverkusen

UEFA Champions League. Måstematch för båda lagen. Båda har tre poäng och fyra upp till tvåan Atlético Madrid. Seger således ett måste men kanske inte tillräckligt för att fortsätta drömma om åttondelsfinal. Dessutom en nyckelmatch i kampen om tredjeplatsen.

Uppdateringar
Uppdateringar

De senaste uppdateringarna

Lördag 23 november 2019

Wales, Welsh League Cup : Semifinaler

Fredag 22 november 2019

Portugal, Taça da Portugal : Fjärde omgången

Skottland, Scottish Cup : Tredje omgången

Onsdag 20 november 2019

Serbien, Lav Kup Srbije : Andra omgången

Lördag 16 november 2019

Portugal, Taça da Liga : Tredje omgången, gruppspel

Wales, FAW Welsh Cup : Andra omgången Ny tävling!

Wales, FAW Welsh Cup : Första omgången Ny tävling!

Fredag 15 november 2019

Estland, Kval: Kval Ny tävling!

Kazakstan, Kval: Kval Ny tävling!

Onsdag 13 november 2019

Internationellt | CAF, Kval till 2021 Africa Cup of Nations: Gruppspel Ny tävling!

Internationellt | CAF, Kval till 2021 Africa Cup of Nations: Kval Ny tävling!

Lettland, Kval: Kval Ny tävling!

Spanien, Copa del Rey : Kvalomgången Ny tävling!

Tisdag 12 november 2019

England, FA Cup : Andra omgången

England, FA Cup : Första omgången

England, FA Cup : Fjärde kvalomgången

England, FA Cup : Tredje kvalomgången

England, FA Cup : Andra kvalomgången