ecst.se fotboll

Dagens rubriker:

Spanien

Dagens resultatservice:

4 tävlingar

5 matcher

4 resultat

0 matchfakta

» Till resultatservicen

 

Fotboll
Foto: Robert Katzki, Unsplash

Fuenlabrada gör succédebut

Onsdag 16 oktober 2019. Fuenlabrada är en kaxig debutant i den spanska andradivisionen. Efter 2-1 i toppmötet med mer namnkunniga Real Zaragoza är laget tvåa i tabellen och med La Liga i sikte.

Spanien
Spanien

Debutanten Fuenlabrada tvåa i andradivisionen

Segunda División. Lilla Fuenlabrada, som debuterade i näst högsta serien i höstas, klev upp som ny tabelltvåa i Segunda División efter 2-1 i hängmatchen och toppmötet med storklubben Real Zaragoza.

I våras klev Club de Fútbol Fuenlabrada från strax söder om Madrid upp i näst högsta serien för första gången någonsin. Klubben bildades 1975 och har sedan dess klättrat upp från åttondedivisionen. Laget har sedan 1986 pendlat mellan tredje och fjärde division fram till i somras.

Efter 11 av totalt 42 omgångar ligger laget tvåa i Segunda División, eller La Liga SmartBank som ligan heter den här säsongen. Bara Cádiz är före i tabellen, La Liga-bekantingar som Almería, Real Zaragoza, Huesca, Las Palmas, Rayo Vallecano, Girona och Elche ligger strax bakom i en stor klunga som trängs inom några få poängs marginal.

Snittet på hemmaarenan Estadio Fernando Torres (Atlético Madrid-ikonen Fernando Torres är född i Fuenlabrada) ligger på strax över 5 300 vilket gör Fuenlabrada till en av ligans sämsta publiklag, att jämföra med Real Zaragozas snitt på 23 404. Om några månader kan det vara Real Madrid och Barcelona som komer på besök.

 
Agendan
Agendan

Torsdag 17 oktober 2019

21:45 Alverca - Sporting CP

Taça da Portugal . Tredje omgången av den portugisiska cupen inleds med storlaget Sporting CP borta mot division tre-laget Alverca, som inte förlorat en tävlingsmatch sedan mars.

Uppdateringar
Uppdateringar

De senaste uppdateringarna

Onsdag 16 oktober 2019

Slovenien, Pokal Slovenije : Kvartsfinaler

Onsdag 9 oktober 2019

Danmark, DBU Pokalen : Fjärde omgången

Grekland, Kupello Ellados OPAP : Fjärde omgången

Grekland, Kupello Ellados OPAP : Tredje omgången

Serbien, Lav Kup Srbije : Första omgången

Serbien, Lav Kup Srbije : Kvalomgången Ny tävling!

Tisdag 8 oktober 2019

Kosovo, Superliga e Kosovës : Ny tävling!

Nordirland, League Cup : Tredje omgången