ecst.se fotboll

Dagens resultatservice:

5 tävlingar

15 matcher

15 resultat

0 matchfakta

» Till resultatservicen

 

Fotboll
Foto: ecst.se

Fem lag klara för EM-slutspel

Måndag 14 oktober 2019. Efter måndagens matcher är totalt fem nationer klara för nästa års EM-slutspel. Belgien, Italien, Ryssland och Polen har fått sällskap av Ukraina, som 2-1-besegrade Portugal. England är på väg mot slutspel och Island tog sista chansen att utmana om en plats.

Internationellt
Internationellt

Ukraina till slutspel - sänkte Portugal

EM-kval. Ukraina blev femte laget att säkra en slutspelsplats efter 2-1 i gruppfinalen mot Portugal. England körde över Bulgarien med 6-0 och Island greppade sista lilla halmstrået att utmana Frankrike och Turkiet.

Grupp A. England hämtade sig snabbt efter fredagens 1-2-förlust i Tjeckien. Solklara 6-0 borta mot Bulgarien efter två mål av både Ross Barkley och Raheem Sterling innebär att laget stärkte förstaplatsen i gruppen. Men Kosovos 2-0 mot Montenegro håller liv i streckstriden. Med två omgångar kvar har England 15 poäng, Tjeckien 12 och Kosovo 11.

Grupp B. Ukraina säkrade en slutspelsbiljett med en 2-1-seger i gruppfinalen hemma mot Portugal. Kampen om andraplatsen hårdnade rejält efter portugisernas förlust samtidigt som Serbien 2-1-vann i Litauen. Serberna har därmed bara en poäng upp, som i realiteten dock är två eftersom Portugal har fördel av bättre inbördes möten.

Grupp H. 1-1 i gruppfinalen mellan Frankrike och Turkiet samtidigt som Island 2-0-vann mot Andorra innebär att islänningarna fortfarande har en teoretisk chans att knipa en slutspelsplats, liksom fyran Albanien. Turkiet och Frankrike har 19 poäng, Island 15 och Albanien 12. Men eftersom både Frankrike och Turkiet har kvar varsin match mot slagpåsarna Moldavien respektive Andorra lär toppduon hålla sig kvar ovanför strecket.

5 lag klara för EM-slutspel

Belgien
Italien
Ryssland
Polen
Ukraina

 

Flest mål i landslaget
Illustration: ecst.se

Ronaldo fem mål kvar till 100

Statistik. Cristiano Ronaldo gjorde mål i måndagens bortamöte med Ukraina. Därmed är portugisen uppe i 95 landslagsmål och stärkte positionen som tidernas näst bästa målskytt i landslaget.

Här är listan över samtliga spelare som gjort 50 mål eller fler i landslaget.

 
Agendan
Agendan

Tisdag 15 oktober 2019

20:45 Sverige - Spanien

Kval till Euro 2020. Gruppfinal på Friends Arena! Spanien misslyckades att säkra ett slutspelsavancemang i Oslo i lördags och behöver därför åtminstone oavgjort för att definitivt ta sig vidare. Sverige behöver seger för att hålla undan för jagande Rumänien och Norge. När lagen möttes i Madrid höll de blågula undan i en dryg timme innan Spanien öste på med tre mål till en 3-0-seger.

20:45 Rumänien - Norge

Kval till Euro 2020. Nyckelmatch mellan två lag som jagar Sverige i kampen om andraplatsen. Rumänien har en poäng upp till de blågula, Norge har fyra. För Norges del är poäng ett måste för att hålla liv i slutspelsdrömmen, rent av seger om Sverige samtidigt besegrar Spanien.

Uppdateringar
Uppdateringar

De senaste uppdateringarna

Onsdag 9 oktober 2019

Danmark, DBU Pokalen : Fjärde omgången

Grekland, Kupello Ellados OPAP : Fjärde omgången

Grekland, Kupello Ellados OPAP : Tredje omgången

Serbien, Lav Kup Srbije : Första omgången

Serbien, Lav Kup Srbije : Kvalomgången Ny tävling!

Tisdag 8 oktober 2019

Kosovo, Superliga e Kosovës : Ny tävling!

Nordirland, League Cup : Tredje omgången

Onsdag 2 oktober 2019

Bosnien-Hercegovina, Kup Bosne i Hercegovine : Andra omgången

Bosnien-Hercegovina, Kup Bosne i Hercegovine : Första omgången Ny tävling!

Slovakien, Slovnaft Cup : Fjärde omgången

Ukraina, Kubok Ukraina : Tredje omgången

Tisdag 1 oktober 2019

Danmark, DBU Pokalen : Tredje omgången

Kroatien, Hrvatski nogometni kup : Första omgången

Kroatien, Hrvatski nogometni kup : Andra omgången

Tjeckien, Pohár FAČR : Tredje omgången

Wales, Welsh League Cup : Tredje omgången