ecst.se fotboll

Dagens resultatservice:

8 tävlingar

40 matcher

40 resultat

0 matchfakta

» Till resultatservicen

 

Fotboll
Foto: ecst.se

Rekordförlust och 60-målsjubileum

Torsdag 10 oktober 2019. Iran vann med 14-0 i VM-kvalet mot Kambodja, som noterade sin största förlust någonsin. I EM-kvalet svarade Robert Lewandowski för ett hattrick och är därmed uppe i totalt 60 landslagsmål.

Internationellt
Internationellt

Nederländerna vände och vann

EM-kval. Nederländerna hamnade i underläge hemma mot Nordirland men vände och vann med 3-1 efter två mål på tilläggstid. Belgien körde över San Marino med 9-0 och Robert Lewandowski svarade för alla tre målen när Polen 3-0-segrade i Lettland.

Grupp C. En dryg kvart från slutet tog Nordirland ledningen i Rotterdam borta mot Nederländerna. Men hemmalaget vände och vann med 3-1 efter två mål på tilläggstid. Resultatet innebär att Tyskland, Nordirland och Nederländerna alla har tolv poäng men nordirländarna en match mer spelad.

Grupp E. Kroatien tog ett stort steg mot slutspel efter 3-0 i nyckelmatchen hemma mot Ungern samtidigt som de övriga tå konkurrenterna Slovakien och Wales spelade 1-1. Det innebär att Kroatien toppar gruppen tre poäng före Slovaien, fyra före Ungern och sex före Wales, som dock har en match tillgodo.

Grupp G. Robert Lewandowski svarade för alla tre målen i Polens 3-0-vinst mot Lettland. Segern innebär att polackerna har fem poäng ned till tredjeplatsen och kan säkra avancemang på söndag. Österrike är tvåa efter 3-1 mot Israel. Nordmakedonien tog över tredjeplatsen efter 2-1 mot tidigare trean Slovenien.

Grupp I. Belgiens sjunde raka seger i kvalet kom efter förkrossande 9-0 mot San Marino. Romelu Lukaku svarade för två av målen, i övrigt sju enmålsskyttar varav två i San Marino, som petade bollen i eget mål. Belgien toppar gruppen med maximala 21 poäng, tre före Ryssland, som 4-0-besegrade nu avsågade Skottland. Cypern vände underläge till 2-1-seger borta mot Kazakstan och har en liten, liten chans att utmana Ryssland om andraplatsen. Dock krävs att cyprioterna tar in åtta poäng på de tre återstående omgångarna.

10:e målet av Zahavi

EM-kval. Israels Eran Zahavi svarade för enda målet i 1-3-förlusten mot Österrike. Därmed är han uppe i tio mål i kvalet och toppar skytteligan före ryssen Artem Dzyuba, som gjort åtta.

Lewandowski närmar sig Zlatan

Statistik. Robert Lewandowski svarade för tre mål i torsdagens EM-kval och blev därmed den 29:e spelare genom tiderna att komma upp i 60 landslagsmål. Två till och Lewandowski är ikapp Zlatan Ibrahimović. 49 till och han är i toppen av tidernas skytteliga.

Här är alla spelare som gjort 50 landslagsmål eller fler.

 
Internationellt
Internationellt

Rekordförlust i VM-kvalet

VM-kval Asien. Kambodja åkte på sin största förlust någonsin när laget förlorade med förödmjukande 0-14 i VM-kvalet borta mot Iran.

Iran är det asiatiska VM-kvalets högst rankade lag (20:e plats på FIFA:s ranking) medan Kambodja ligger på 169:e plats. För Irans del var storsegern dock inget rekord. I november 2000 blev det 19-0 mot Guam.

Det bjöd på många fler storsegrar under torsdagen. Sydkorea vann med 8-0 över Sri Lanka, Kina med 7-0 över Guam liksom Kirgisistan över Myanmar, Japan noterade 6-0 mot Mongoliet och såväl Australien, Uzbekistan som Förenade Arabemiraten vann sina matcher med 5-0.

Resultaten ingår i ett gruppspel som varar till juni 2020. Åtta grupper med fem lag i varje. De åtta gruppvinnarna samt de fyra bästa fyrorna går vidare till nästa fas av det asiatiska gruppspelet. Där lär inte Kambodja återfinnas...

Tidernas största segrar

31-0. Tidernas största seger i landslagssammanhang är Australiens 31-0 mot Amerikanska Samoa i det oceanska VM-kvalet den 11 april 2001.

36-0. Arbroath vann med 36-0 över Bon Accord i den skotska cupen den 12 september 1885. Det är den största segern på tävlingsnivå i klubblagssammanhang. Om man inte räknar med...

149-0. Den 31 oktober 2002 vann AS Adema med osannolika 149-0 mot SO l'Emyrne i ligaslutspelet. Samtliga 149 mål lär ha varit självmål, gjorda i protest mot att l'Emyrne i en tidigare match råkat ut för en sen straff som kostade chansen till ligaguldet. Med anledning av förutsättningarna är frågan om matchen alls ska räknas i sammanhanget.

 
Agendan
Agendan

Fredag 11 oktober 2019

20:45 Tjeckien - England

Kval till Euro 2020. Gruppfinal. England har vunnit alla fyra matcher med förkrossande 19-4 i mål, Tjeckien har spelat fem matcher men bara vunnit tre och utmanas om andraplatsen av Kosovo.

20:45 Island - Frankrike

Kval till Euro 2020. Sex av tio omgångar avklarade och toppstriden är ett drama mellan Turkiet, Frankrike (båda på 15 poäng) och Island (12). Albanien (9) finns med som outsider. Med andra ord en nyckelmatch som Island knappast har råd att tappa poäng i. Fransmännen har tre raka segrar medan Island föll mot Albanien senast.

Uppdateringar
Uppdateringar

De senaste uppdateringarna

Onsdag 9 oktober 2019

Danmark, DBU Pokalen : Fjärde omgången

Grekland, Kupello Ellados OPAP : Fjärde omgången

Grekland, Kupello Ellados OPAP : Tredje omgången

Serbien, Lav Kup Srbije : Första omgången

Serbien, Lav Kup Srbije : Kvalomgången Ny tävling!

Tisdag 8 oktober 2019

Kosovo, Superliga e Kosovës : Ny tävling!

Nordirland, League Cup : Tredje omgången

Onsdag 2 oktober 2019

Bosnien-Hercegovina, Kup Bosne i Hercegovine : Andra omgången

Bosnien-Hercegovina, Kup Bosne i Hercegovine : Första omgången Ny tävling!

Slovakien, Slovnaft Cup : Fjärde omgången

Ukraina, Kubok Ukraina : Tredje omgången

Tisdag 1 oktober 2019

Danmark, DBU Pokalen : Tredje omgången

Kroatien, Hrvatski nogometni kup : Första omgången

Kroatien, Hrvatski nogometni kup : Andra omgången

Tjeckien, Pohár FAČR : Tredje omgången

Wales, Welsh League Cup : Tredje omgången