fotboll

Tisdag 23 augusti 2022.

Internationellt: UEFA Champions League

Djurgården till gruppspel - men nära att tappa

Djurgården var nära att tappa förra veckans 3-0-vinst i returen mot APOEL. Det blev till slut förlust med bara uddamålet och därmed avancemang till gruppspelet i Europa Conference League.

Förra veckan vann Djurgården med 3-0 hemma mot APOEL men bara 23 minuter in i returen stod det plötsligt 3-2. Först i mitten av andra halvlek fick gästerna ett kort andrum med ett reduceringsmål. Kort därpå gjorde APOEL 3-1 och jagade ett mål som skulle ta matchen till förlängning. Något sådant blev aldrig av, i stället punkterade Djurgården föreställningen med ett nytt reduceringsmål i 90:e minute.

Europa Conference League
APOEL
3-2
Djurgården

Djurgården vidare med sammanlagt 5-3.

Daniel Sundgren sköt Maccabi till gruppspel

Daniel Sundgren svarade för ett av målen när hans Maccabi Haifa spelade 2-2 mot Crvena Zvezda och tog sig vidare till gruppspel.

Maccabi hade 3-2 från förra veckans möte men hamnade i ett 0-2-underläge i Belgrad. Men i första halvlekens femte tilläggsminut slog Daniel till med sitt första mål sedan 24 oktober förra året.

Matchen såg ut att gå till förlängning men i 90:e minuten bjöd Crvena Zvezda snöpligt på ett självmål. 2-2 i returen och 5-4 sammanlagt till Maccabi.

Tjeckiska Viktoria Plzeň var i underläge i paus hemma mot azeriska Qarabağ men vände och vann med 2-1 både i returen och sammanlagt.

Benfica slog ut Dynamo Kyiv. 3-0 i returen efter tre mål på 15 minuter innebar totalt klara 5-0.

Maccabi Haifa
Viktoria Plzeň
2-1
Qarabağ

Viktoria Plzeň vidare med sammanlagt 2-1.

Benfica
3-0
Dynamo Kyiv

Benfica vidare med sammanlagt 5-0.

Crvena Zvezda
2-2

Maccabi Haifa vidare med sammanlagt 5-4.

Ukraina: Premyer Liha

Ukrainsk ligapremiär inför tomma läktare

I skuggan av pågående krig drog den ukrainska ligan igång. Alla matcher spelas av säkerhetsskäl inför tomma läktare.

Den ukrainska säsongen 2021-22 spelades aldrig färdigt. När ligan skulle nystarta efter vinteruppehållet var kriget i full gång och ligaspelet avbröts.

Men under tisdagen drog den nya säsongen igång med fyra matcher. Alla spelades av säkerhetsskäl inför tomma läktare och många lag spelar sina matcher i en annan stad än hemstäder som Donetsk, Luhansk och andra krigshärjade områden.

Storklubben Shakhtar Donetsk fick nöja sig med 0-0 hemma mot Metalist 1925 Kharkiv.

Fulham utslaget av division fyra-lag

Fulham åkte ur ligacupen efter 0-2 mot division fyra-laget Crawley Town. Leicester behövde straffar för att slå ut ett annat division fyra-lag, Stockport County.

.

Fullträffar och självmål

Hett och iskallt i fotbollseuropa just nu

Fotbollsguiden

Onsdag 24 augusti 2022

21:00 Dinamo Zagreb - Bodø/Glimt

UEFA Champions League Bodø/Glimt tillhörde de stora positiva överraskningarna i förra säsongens europacupspel. Tittar man på resultaten i de tre tidigare kvalomgångarna är det på hemmaplan som norrmännen avgör. Hemmamötet med Dinamo förra veckan slutade 1-0, så det är knapp marginal inför returen.