ecst.se fotboll

Onsdag 31 augusti 2022.

England: Premier League

Isak målskytt i premiären

Alexander Isak gjorde mål i Premier League-debuten för Newcastle. Erling Håland slog till med nytt hattrick och Arsenal tog femte raka segern.

För några dagar sedan flyttade Alexander Isak från Real Sociedad till Newcastle United, som den engelska klubbens dyraste förvärv någonsin. Han avslutade sejouren i La Liga med mål mot självaste Barcelona och öppnade lika fantastiskt i Premier League. 38 minuter in i debuten mot Liverpool på Anfield slog svensken till med ledningsmål för Newcastle.

Något segermål blev det inte, istället åkte Newcastle på en snöplig förlust sedan LIverpool kvitterat efter en dryg timmes spel och avgjort genom inhopparen Fábio Carvalho i 98:e minuten.

Nytt hattrick av Håland

I lördags bjöd Erling Håland på hattrick när Manchester City 4-2-besegrade Crystal Palace. Fyra dagar senare var det dags igen! City körde över Nottingham Forest med 6-0 och norrmannen svarade för matchens tre första mål inom loppet av 26 minuter.

Med totalt nio mål på fem matcher toppar Håland skytteligan i överlägsen stil, fyra fler än näst bästa målskytt.

Femte raka av Arsenal

Arsenals hundraprocentiga facit förlängdes med 2-1-vinsten hemma mot Aston Villa. Fem segrar på fem matcher ger serieledning två poäng före Manchester City. Trean Tottenham fick bara 1-1 i derbyt mot bottenlaget West Ham och tappade mark till toppduon.

Sverige: Svenska cupen

AIK, MFF och IFK vidare i cupen

Såväl AIK, Malmö FF som IFK Göteborg är klara för gruppspel i Svenska cupen.

Malmö FF körde över Brålanda med hela 9-0 efter hattrick från både Patriot Sejdiu och Romain Gall.

AIK hade bara 1-1 mot Hudiksvall i paus men när tungviktarna Nicolas Stefanelli och Sebastian Larsson byttes in kunde de svartgula avgöra med tre mål på 14 minuter och 4-2 till slut.

IFK Göteborg vann med 3-0 mot Torn, Helsingborg med 6-0 mot Tord efter fyra mål signerade Amar Muhsin.

Cupskrällarna var få men några överraskningar bjöds. Örgryte föll 1-3 mot Division 2-laget Onsala, AFC Eskilstuna förlorade med matchens enda mål mot IFK Luleå och Öster spelade 0-1 mot Trollhättan.

Serbien: Superliga Srbije

Oavgjort i det eviga derbyt

Efter tolv raka segrar och 41-4 i mål tappade Crvena Zvezda poäng i ligan för första gången sedan mitten av april. Det prestigeladdade Večiti derbi (det eviga derbyt) mot ärkerivalen Partizan slutade 1-1.

Säsongens första poängtapp till trots är Crvena Zvezda kvar i topp, trots två matcher färre spelade än övriga topplag. Partizan har öppnat säsongen trögt och ligger bara åtta.

Finland: Suomen Cup

KuPS och Inter till cupfinal

Det blir KuPS och Inter Turku som möts i den finska cupfinalen. Serieledande KuPS 1-0-vann semifinalen borta mot Lahti. Mittenlaget i Veikkausliiga, Inter, besegrade HIFK med 3-2.

21:00 Leicester City - Manchester United

Premier League Efter en blytung säsongsstart med två raka förluster mot medelmåttigt motstånd har United ryckt upp sig och med två fullpoängare klättrat upp till mitten av tabellen. Sist i tabellen numera är Leicester med blott en poäng på fyra matcher.