ecst.se fotboll
Fotboll
Foto: Wuilmar Matias-Morales, Unsplash

Willem II utmanar topplagen

Fredag 13 december 2019. Willem II, med Samuel Holmén i laget, klev förbi PSV upp på tredjeplats efter bortaseger mot svåra Heerenveen.

Willem II förbi PSV

Eredivisie. En gång de 15 senaste åren har Willem II från Tilburg lyckats placera sig på den övre halvan av Eredivisie (niondeplats 2015). Efter fredagens 2-1-seger borta mot svåra Heerenveen ligger laget trea, före PSV.

Internationellt

Europa runt

Jumbon sänkte serieledaren

Polen. Efter tio raka förluster vann Wisła Kraków en match för första gången sedan slutet av augusti. Den efterlängtade segern kom dessutom mot polska serieledarna Pogoń Szczecin. Wisła är kvar sist i tabellen men nu jämsides på poäng med nästjumbon.

Agendan

Agendan

Lördag 14 december 2019

13:30 Birmingham City - West Bromwich Albion

Championship . West Midlands-derby. WBA kämpar i toppen men tappade efter en segersvit poäng mot nästjumbon Wigan senast och fick därmed släppa ifrån sig serieledningen. Birmingham håller till i mitten, just nu på behörigt avstånd från både playoff och nedflyttning.

15:30 1. FC Köln - Bayer Leverkusen

Bundesliga . Derby mellan två lag på väg i helt olika riktningar. Köln är storklubben som befinner sig i ett intensivt hissåkande mellan första och andra divisionen. En poäng på de sex senaste matcherna har förpassat laget till jumboplatsen. Bayer Leverkusen har på sistone fått både Bayern München och Schalke 04 på fall och har bara sex poäng upp tll toppen. Formen talar för Leverkusen, derbyhistoriken (2-2-2 på de sex senaste) flaggar för oviss utgång.

16:00 Leicester City - Norwich City

Premier League . Åtta raka segrar och en andraplats - livet leker för Leicester. Nästjumbon Norwich har lättare att hålla sig för skratt - en poäng på de tre senaste och fyra poäng upp till säker mark.

20:45 Genoa - Sampdoria

Serie A . Ett prestigefyllt derby med extra mycket i potten. Lagen ligger på varsin sida nedflyttningsstrecket, Sampdoria en poäng före. Inget av lagen är i någon vidare form men Sampdoria har 4-2-0 i facit från de sex senaste derbyna.

Uppdateringar

Uppdateringar

De senaste uppdateringarna

Torsdag 12 december 2019

Internationellt, FIFA Club World Cup: Kvalomgång-semifinaler Ny tävling!
England, FA Cup : Andra omg, omspel

Lördag 7 december 2019

Frankrike, Coupe de France : Åttonde omg.
Norge, Kval
Norge, Norgemesterskapet : Final
Skottland, Scottish League Cup : Final
Wales, FAW Welsh Cup : Tredje omg.

Onsdag 4 december 2019

Turkiet, Türkiye Kupasi : Femte omg.

Tisdag 3 december 2019

Belgien, Beker van België : Sjunde omg.
Bulgarien, Kupa na Bulgaria : Andra omg.
Italien, Coppa Italia : Fjärde omg.
Kroatien, Hrvatski nogometni kup : Kvartsfinaler
Nordirland, League Cup : Semifinaler
Nordirland, League Cup : Kvartsfinaler
Polen, Puchar Polski : Tredje omg.