ecst.se fotboll
fotboll

Girona tillbaka i högsta serien

Söndag 19 juni 2022. Serieledande Lillestrøm vände och vann. Girona till La Liga.

Norge: Eliteserien

Serieledande Lillestrøm vände och vann

Lillestrøm är kvar i serieledning sedan laget vänt underläge hemma mot Rosenborg till en 3-1-seger.

Norska Eliteserien toppas av Oslo-laget Lillestrøm, som inte vunnit ligan sedan 1989. Söndagens ligammöte hemma mot Rosenborg inför 10.229 åskådare började illa när före detta Siriusspelaren Stefano Vecchia gav gästerna ledningen efter en dryg kvart. men Lillestrøm vände till 2-1 innan paus och vann till slut med 3-1.

De svartgula från Osloregionens västra delar är enda lag som fortfarande inte har förlorat en ligamatch i år. 3-1 mot Rosenborg innebär ett facit på 8-3-0 och fortsatt två poängs marginal ned till tvåan Molde.

Girona till La Liga

Girona tog hem kvalfinalen mot Tenerife och är klara för La Liga i höst. 3-1 i bortareturen ger samma segersiffror totalt.

Första mötet i Girona för åtta dagar sedan slutade mållöst och det var liten fördel Tenerife inför returen. Men Girona ville annat. Det stod 1-1 i mitten av andra halvlek när ett självmål gav Girona fördel. När sedan 19-årige backen Arnau Martínez i 80:e minuten gjorde sitt blott andra mål för säsongen var saken klar.

Girona åkte ur La Liga 2019 och har de tre senaste säsongerna kvalat för att ta sig tillbaka till finrummet. Tredje gången gillt!

21:15 Breiðablik - KA

Pepsi deild Efter åtta segrar på lika många matcher åkte Breiðablik på årets första förlust i torsdags. Nu liksom då väntar ett formsvagt mittenlag, den här gången i form av ligans försvarsstarkaste lag som bara släppt in åtta mål på nio matcher.